5 niet te vergeten babyshower spelletjes

Babyshowers geven is altijd een goede manier om de nieuwe mama’s te verwennen met cadeautjes en gezelligheid. Een goede manier om de gezelligheid erin te houden is om spelletjes te doen. Vandaag wil ik jullie 5 leuke ideeën geven om de gezelligheid te verhogen op een babyshower.

1. Baby flesjes

babyshower

Iedereen neemt 1 babyflesje in bezit en vult het met melk, water, sap e.d. Tel tegelijk af en drinkt het zo snel mogelijk op. Degene die als eerst klaar is, die wint. Wat dit zo moeilijk maakt, is dat er een bepaalde techniek achter zit.

2. Baby top-40

Dit wil je zeker niet missen op je babyshower. Je verdeelt alle aanwezigen over 2 teams. Vervolgens krijgt ieder team 1 minuut de tijd om muziek nummers te bedenken met het woord baby erin. Het team dat de meeste correcte nummers heeft verzonnen mag een nummer uitkiezen van het verliezende team. Vervolgens mag het verliezende team dit nummer gaan zingen voor het winnende team.

3. Het dierenspel
babyshower

Geef iedereen een lijstje met dieren, en laat iedereen de bijpassende babynamen van die dieren raden. Zoals: Olifant (Kalf), Geit (Lam), Kip (Kuiken), Leeuw (Welp). En probeer ook moeilijkere namen uit zoals: Duif (Pieper), Konijn (Lamprei).

Zet ook hierbij een tijdlimiet van bijvoorbeeld 1 minuut. Degene met de meeste juiste antwoorden wint!

4. Chocolade luiers

Het idee is om een aantal verschillende soorten chocolade te smelten in de magnetron en te smeren op een luier. Dus bijvoorbeeld: Milky Way, Mars, Snickers etc. Elke luier smeer je in met 1 soort gesmolten chocolade. Houd wel goed bij welke chocolade bij welke luier hoort.

Elke gast mag nu aan elke luier ruiken en raden welke chocolade het is. Degene met de meeste juiste antwoorden krijgt een prijs!

5. Buikomvang raden

Iedereen krijgt een stukje lint en doet dat om zijn/haar buik heen. Vervolgens knippen de lengte af die ze denken dat evenveel is als de buik van de moeder. Als laatst knipt de moeder de haar echte buikomtrek af, en worden alle linten met elkaar vergeleken. Degene die er het dichtst bij zit wint.

Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *