5 tips om een babynaam te kiezen

Jij wil een naam voor je baby verzinnen. Hier heeft elke aanstaande ouder mee te maken.. het verzinnen van een goede naam voor je baby. Dit is natuurlijk niet iets wat je van de een op andere seconde kan beslissen, en daarom hebben wij dit artikel voor jou gemaakt. Je bent op zoek naar goede ideeën en tips waar je rekening mee moet houden.

1. Doe je ogen dicht

babyExpert Suelain Moy, van het boek Names to Grow On, zegt dat de perfecte manier om je besluit te maken is om je ogen te sluiten. Ga uit van je gevoel, welke naam vind je werkelijk het best bij je passen? Welke naam laat jou het meest lachen? Als je juist voor die naam gaat dan ga je des te meer houden van die naam als de baby gekomen is. Je kunt ook een naam kiezen van een artiest of andere bekendheid die jij adoreert. Of misschien heb je een oma of tante met een prachtige naam die helaas niet volledig gebruikt wordt. Vaak werden de mooiste namen in een verkleinde of verbasterde vorm gebruikt.

2. Moment opname

Je hebt het vast wel een keer meegemaakt, een vriend of vriendin met een bepaalde naam, maar die naam past helemaal niet bij de persoon. Laat je beslissing wachten tot het moment dat je je mooie, net geboren baby in haar/zijn prachtige ogen aan kijkt. Is het nou echt een Fleur of Anouk, meestal weet jij wat het best bij de baby past.

3. Zien is geloven

babyPak je pen en haal een blaadje tevoorschijn en schrijf je favoriete namen op papier die je in gedachten hebt. Is het wel mooi genoeg? Is het uniek genoeg? Meestal helpt het erg goed als je je ideeën op papier zet.

4. Combineren

Je ziet de laatste jaren steeds meer nieuwe babynamen voorbij komen. De gekste combinaties worden er verzonnen. Houd wel rekening met de initialen, en de combinatie ervan.
Wat je absoluut niet wilt hebben als ouder zijnde is dat je kind gepest wordt door haar/zijn naam.

5. Top 10

Om u op een idee te brengen hebben wij hier de 10 populairste jongens- en meisjesnamen van Nederland in 2014 op een rijtje gezet.

Jongens:

 1. Lucas
 2. Levi
 3. Bram
 4. Finn
 5. Sem
 6. Milan
 7. Noah
 8. Daan
 9. Liam
 10. Luuk

Meisjes:

 1. Sophie
 2. Emma
 3. Julia
 4. Isa
 5. Mila
 6. Zoë
 7. Lotte
 8. Sarah
 9. Lynn
 10. Sara
Dit bericht is gepost in Tips. Bookmark de link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *